Skip to main content
 x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

 x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

Intercid

Cikkszám: 5010
10 L
tisztítás, fertőtlenítés
Hatékony tisztító és fertőtlenítőszer! (Afrikai sertéspestis, madárinfluenza és koronavírus ellen is hatékony)

GLS Házhoz szállítás: 3.175 Ft-tól
MPL Házhoz szállítás: 3.810 Ft-tól

ADR termékek esetén csak a Posta MPL futárszolgálattal tudjuk kiküldeni a terméket!

200.000 Ft feletti rendelés esetén díjmentes szállítást biztosítunk!

Bruttó ár: 55.867 Ft

Nettó ár: 43.990 Ft

Egységár (1 L): 5.587 Ft

Leírás

Az intenzív állattartás körülményei között könnyen elszaporodhatnak a kórokozók (elsősorban baktériumok, gombák, vírusok) sőt, a nem közvetlenül kórokozók is okozhatnak súlyos veszteségeket (pl. Salmonella, Campylobacter). Az Intercid® egy modern fertőtlenítőszer, amelynek a jelentése, hogy a hatékony, de veszélyes hatóanyagok kombinációjával, és hatást fokozó anyagok hozzáadásával a lehető legkisebb egészségügyi és környezeti kockázat mellett próbálja, a lehető legnagyobb hatékonyságot elérni az állattartásban, mind a kórokozók, mind az ún. kárt okozók ellen.

Az Intercid® fertőtlenítőszer használatával elkerülhetőek az intenzív állattartás súlyos veszteségei, sőt az immunrendszer tehermentesítésével hozzájárulhat a termelési eredmények javításához.

Az Intercid® fertőtlenítőszer tulajdonságai

  • Istálló körülmények között is elpusztítja a kórokozókat (baktériumokat, vírusokat 1%-os, penészgombákat 2%-os oldatban)
  • Egyszerre tisztít és fertőtlenít
  • A hatékonyságát EU-s, valamint az annál szigorúbb német DVG (szennyezett felületeken végzett tesztek) és angol DEFRA (4°C-on is elvégzett tesztek) is bizonyítják
  • A lehetséges legjobb hatékonyságot a lehető legkevesebb veszélyes anyag alkalmazásával éri el – így a kellemetlen aldehid szag is kevésbé erős és gyorsabban elillan
  • Nem korrozív

Alkalmazási területek
Az állattartásban alkalmazott minden anyagféleségre (beton, fal, műanyag, fa, vas, acél, alumínium, horganyzott fémek, gumi, festett felületek, stb.), épületek, eszközök, ketrecek, berendezések, szállító járművek, stb. felületein ideális. Láb-, valamint járművek kerékfertőtlenítő medencéiben is ajánlott. Gyakori, hosszú időn át történő alkalmazása sem károsítja ezeket.

Antimikrobiális spektrum: Baktericid, fungicid, virucid, mycobaktericid.


Használati utasítás
Az 1%-ra higított Intercid® oldatot bármilyen spray és habosító készülékkel ki lehet juttatni. Magas nyomású gépnél az ideális nyomás 70 bar. A higított oldatból sima felületre 200 ml, durva felületre 400 ml mennyiséget lehet négyzetméterenként számolni. Meleg ködként 15-60%-os, hideg ködként 10%-os koncentrált formában is kijuttatható. 1000 légköbméterenként hideg ködből 22 liter, meleg ködből 8 liter munkaoldat alkalmazásával lehet a legjobb eredményt elérni. Lábfertőtlenítő medencékben 1%-os oldatot használjunk, legalább hetente egyszer, vagy szennyeződés esetén cseréljük. A termék a maximális hatékonyság megtartásával a lehető legkevesebb egészségre veszélyes anyagot tartalmazza, a címkén és a biztonsági adatlapon feltüntetett utasítások betartásával biztonságosan alkalmazható. A fertőtlenítést az állatok távollétében kell elvégezni. Az állatokat a fertőtlenítő oldat megszáradása és a helyiségek alapos szellőztetése után lehet beengedni a kezelt helyiségekbe, járművekbe.

Téli időszakban, fagypont alatti alkalmazása kültéri lábfertőtlenítők esetében:
Készítsünk fagyálló oldatot:  téli ablakmosó folyadék + Intercid 2,5-3 %-ban,  így fagypont alatti időjárás esetén is megakadályozható a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodása. Mivel az Intercid nem tartalmaz kvaterner-ammóniumsókat (kationos tenzidek), ezért fertőtlenítő hatása az anionos tenzideket tartalmazó ablakmosó folyadékkal együtt használva is megmarad.

NÉBIH ÁTI szakvélemény száma: 19/3B-áeüsz/2016 NÉBIH ÁTI
Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedély száma: JKF/11272-4/2016.